Samsung pomaže proslaviti duh Olimpijskih i Paraolimpijskih igara

blank

Diljem Pariza, domaćina igara, mogu se vidjeti zadivljujuće fotografije koje nude novu perspektivu snage sporta

Samsung Electronics je globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu. Danas je predstavljena nova umjetnička kampanja koju su kreirali legendarni francuski fotograf Raymond Depardon i njegov sin, redatelj i fotograf Simon Depardon.

Kampanja naziva „Olympic Games Instants Shared #withGalaxy“ već je postavljena diljem Pariza čime Samsung pomaže proslaviti duh Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u gradu domaćinu.

fotograf i filmaš Raymond Depardon snimio je neke od najpoznatijih fotografija stoljeća uključujući i portrete sportaša na Olimpijskim igrama između 1964. i 1980. godine.

Nova kampanja razvijena u suradnji tvrtke Samsung i grada Pariza odaje počast čuvenim Raymondovim radovima te predstavlja prijenos baklje — Raymondove legendarne crno-bijele arhivske fotografije izložene su uz nove fotografije njegovog sina Simona, koji je svoj objektiv usmjerio na neke od najnovijih disciplina Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

blank

Niz fotografija prikazuje sportaše tima Samsung Galaxy; Sarah Bee (breakdance), Aurelien Giraud (skateboarding), Mejdi Schalck (sportsko penjanje) i Yvan Wouandji (nogomet za slijepe) te se trenutačno prikazuje na devet kultnih pariških znamenitosti i gradskih lokacija uključujući Rue du Louvre, Pont de la Concorde i Rue des Piramide, na kojima će biti postavljene sve do početka rujna 2024. godine.

„Oduševljen sam što sam imao priliku sudjelovati u ovom projektu jer je to prvi put da su moje fotografije izložene uz očeve radove”, rekao je Simon Depardon. „Umjetnička djela ne prikazuju samo četiri nevjerojatna francuska sportaša u njihovim sportovima, već sam želio prikazati i ljudski karakter svakog sportaša fotografirajući njihove portrete u isto vrijeme”, dodao je Depardon i nastavio:

„Izvanredne performanse pametnog telefona Galaxy S24 otvorile su nam toliko mogućnosti za stvaranje nečega što se umjetnički uklapa u grad.”

Od 24. lipnja do 8. rujna 2024. obožavatelji su pozvani sudjelovati u kampanji dijeljenjem poruka podrške za tim Samsung Galaxy putem QR koda prikazanog na svakoj fotografiji. Poruke će biti prikazane na Samsung Olympic rendezvous @ Samsung | Champs-Elysees 125 i Village Plaza, Samsung salonu za sportaše unutar Olimpijskog i Paraolimpijskog sela, tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

blank blank