Honor će s Magic V3 ponovo oboriti rekord

blank
Izvor: X

Sljedeći Honorov sklopivi pametni telefon mogao bi biti još tanji, a aktualni Magic V2 već je na granici, koliko je nevjerojatno tanak

Debljina preklopljenog telefona Honor Magic V2 je samo 9,9 mm, što je nevjerojatno tanko i svi koji uzmu u ruke telefon iznenade se koliko je tanak. Kako pokazuju teaseri, sljedeći Honor Magic V3 bit će još tanji.

Kad se telefon rasklopi debljine je oko 5 mm, što je daleko od 7 ili 8 milimetara, koliko mjere najtanji današnji telefoni. Jedan od razloga je i veličina baterija koja dobrano prelazi 4000 i 5000 mAh, a što je nekada bilo nedostižno.

Honor očigledno ne živi na lovorikama te spremaju još tanjeg nasljednika, sudeći po objavi na mreži Weibu – Honor Magic V3 još će jednom podignuti letvicu, ali se ne očekuje debljina ispod 9 mm, I s time će biti tanji od V2 te od konkurencije.

blank
Izvor: weibo
blank
Izvor: weibo

Novi bi V3 model trebao imati aktualni hardver, pokretat će ga Snapdragon 8 Gen 3 čipset, a očekuje se i podrška za 5,5G te satelitsko povezivanje (samo u Kini). Što se tiče mase ne bi ni po tom detalju trebao biti ništa teži od aktualnih flagshipova – između 220 i 229 grama.

Baterija ostaje nepoznanica, imat će kapacitet od 5000 do 5990 mAh, uz podržano žičano punjenje snagom od 66 W. Na stražnjoj se strani očekuje foto senzor od 50 megapiksela, to je sada na većini flagship telefona najčešći senzor kamere. Govori se o ultra tankom USB Type-C priključku.

Honor Magic V3 trebao bi biti predstavljen već u srpnju 2024., a za očekivati je da će najprije biti predstavljen kineskom tržištu, a nešto kasnije i na europskom. Cijena za sada nije poznata.

blank
Izvor: weibo