Ovo je novi Samsung Galaxy Z Flip6

blank

Uz Fold6 Samsung je predstavio i novi Flip6 kod kojeg je naglasak na Galaxy AI, umjetnoj inteligenciji koja podiže iskustvo na viši nivo

Jedinstven FlexWindow uređaja Galaxy Z Flip ponudit će još više pogodnosti za maksimalno korištenje mogućnosti umjetne inteligencije. Ovi uređaji, izgrađeni na temelju povijesti tvrtke Samsung u izradi preklopnih formata, uz snagu Galaxy AI omogućit će jedinstveno inteligentno i otporno preklopno iskustvo i omogućiti novu generaciju komunikacije, produktivnosti i kreativnosti, moglo se čuti tijekom predstavljanja.

„Duga povijest inovacija tvrtke Samsung omogućila nam je vodstvo u sferi mobilnih komunikacija, kao i stvaranje preklopnog formata uređaja i uvođenje ere mobilne umjetne inteligencije. Izuzetno nas raduje što danas možemo zajedno predstaviti ove dvije komplementarne tehnologije i otvoriti nove mogućnosti korisnicima diljem svijeta,“ rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj Mobile eXperience Business odjela tvrtke Samsung Electronics i dodao:

„Naši preklopni uređaji odgovaraju na jedinstvene potrebe svakog korisnika, i sada nam, unaprijeđeni snagom Samsung Galaxy AI, donose do sad neviđeno korisničko iskustvo.“

Uz poboljšanja dizajna nova Galaxy Z serija još je robusnija, za bezbrižnije korištenje. Dvostruka „šina“ preklopnih šarki sada je poduprta poravnanim bridom preklopa, kako bi bolje „upila“ eventualne vanjske udarce.

blank

Nadalje, poboljšani slojevi glavnog zaslona pomažu smanjiti pregib i održati čvrstoću. Posljednja generacija Galaxy Z pametnih telefona opremljena je i unaprijeđenim Armor Aluminum i Corning Gorilla Glass Victus 2 staklom, što ju čini najotpornijom Galaxy Z serijom dosad.

Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy pokreće novi Flip6 – to je najnapredniji Snapdragon mobilni procesor do danas koji objedinjuje najbolje od središnje, grafičke i neuralne procesorske jedinice.

Procesor je optimiziran za obradu zadataka umjetne inteligencije i donosi poboljšan grafički prikaz kao i općenito poboljšane performanse. Unaprijeđen je i sustav hlađenja, koji poboljšava rad uređaja zahvaljujući povećanoj jedinici kondenzacijskog hlađenja na Galaxy Fold6. Ista tehnologija je sada, po prvi put, primijenjena i za Galaxy Z Flip6.

Vanjski, 3,4-inčni Super AMOLED FlexWindow zaslon je iznova poboljšan i omogućava pristup značajkama pokretanim umjetnom inteligencijom, bez potrebe da korisnici rasklope telefon. Za komunikaciju u pokretu uređaj omogućava i brze odgovore zahvaljujući Suggested replies značajki, koja analizira nedavne poruke i predlaže ton odgovora.

S Galaxy AI korisnici će moći „izvući“ najviše iz svojeg džepnog uređaja i iskoristiti mnoge od praktičnih funkcija prikazanih na FlexWindow zaslonu. Isti omogućava i pristup novostima odnosno obavijestima Samsung Health ili odabir sljedeće pjesme kroz widget aplikacije za glazbu. Dodatno, FlexWindow sada nudi podršku za još više widgeta kao i mogućnost provjere informacija s više widgeta istovremeno.

blank

Korištenjem Photo Ambient značajke pokretane umjetnom inteligencijom pozadinska slika zaslona može se mijenjati u realnom vremenu, u ovisnosti o dobu dana i vremenskim uvjetima. FlexCam i dalje nudi najsvestranije iskustvo kamere i otvara nove kreativne mogućnosti.

S novim Auto Zoom načinom rada FlexCam automatski pronalazi najbolji kadar snimke, kroz automatsko prepoznavanje subjekta i zum prema ili od njega, prije nego odradi potrebna podešenja. Tako korisnici ne moraju birati naglasak na sebe, prijatelje ili nevjerojatnu pozadinu snimke, a sve to bez dodirivanja telefona.

Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unaprijeđeno iskustvo snimanja, s jasnim i oštrim detaljima slike. Novi 50-megapikselni senzor podržava dvostruki zum za snimke bez šuma kao i AI zoom za napredno iskustvo snimanja s uvećanjem do 10x.

Nightography, poboljšan s mogućnošću snimanja videozapisa s visokim dinamičkim rasponom omogućava snimanje sjajnih videozapisa, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja i radi odlično zahvaljujući zajedničkom razvoju s popularnim aplikacijama društvenih mreža.

Mogućnost noćnih snimaka sad je dostupna i unutar Instagram aplikacije tako da korisnici mogu zabilježiti odlične noćne snimke i podijeliti ih izravno iz aplikacije.

Galaxy Z Fold6 i Flip6 osigurani su Samsung Knox, višeslojnom sigurnosnom platformom razvijenom kako bi zaštitila kritične informacije i obranila podatke korisnika od potencijalnih opasnosti, zahvaljujući prepoznavanju opasnosti na hardverskoj razini kao i kolaborativnoj zaštiti.

Novi Samsung Galaxy Z Flip6 se može prednaručiti od 10. srpnja, a na police trgovina dolazi 24. srpnja po cijeni od 1199 eura. Uz Flip6 i Fold6 Samsung je u Parizu predstavio Galaxy Buds3 seriju slušalica te satove Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra.

blank