Samsung Galaxy Watch Ultra donosi premium mogućnosti

blank

Uređaj prati nasljeđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizualnom dojmu uređaja

Sustav dinamičkih tipki i krune sata inspiriraju korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tijekom predstavljanja novih Samsungovih satova u Parizu koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5.

Premium mogućnosti prati izrada za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomiču svoje granice, uz kućište od titana 4. stupnja tvrdoće i vodonepropusnost od 10 ATM. Vrijedno je spomenuti i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara ispod razine mora do 9000 metara nadmorske visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u oceanu ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima.

blank

Uređaj može pratiti i višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, s pomoću nove pločice za mjerenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (FTP – Functional Threshold Power) za biciklizam precizno mjeri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minute, s pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal.

Galaxy Watch Ultra također nudi naprednu personaliziranu zonu brzine otkucaja srca tako da će svaki korisnik moći prilagoditi intenzitet vježbe, na temelju vlastitih fizičkih mogućnosti. Novost je i Quick Button, s kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolirati vježbe i mapirati druge značajke koje odgovaraju trenutnim potrebama.

Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve. Nakon vježbanja, uređaj isti čas prikazuje statistiku, s namjenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada, za odličnu čitljivost u mraku.

blank

Uz to, s maksimalnom svjetlinom od 3000 nita, Galaxy Watch također jamči čitljivost, čak i na izravnom sunčevom svjetlu. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najduljom autonomijom baterije u Galaxy Watch obitelji, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vježbanju.

Galaxy Watch Ultra dostupan je isključivo s kućištem promjera 47 milimetara, a korisnici će moći birati između titansko sive, titansko bijele ili titansko srebrne boje.

Samsung Galaxy Watch Ultra dostupan je za prednarudžbu u Hrvatskoj od 10. srpnja, a u maloprodaji će se naći od 24. srpnja. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj verziji od 699 eura, isključivo u LTE verziji.

blank