Možda su vam prošle ispod radara nove značajke Samsungovih uređaja

blank

Novi Galaxy Z Flip6, Z Fold6 i najnoviji Galaxy satovi dobili su izuzetno korisne funkcionalnosti, a neke su već poznate od prije

Samsung je na seriju Galaxy S24 u siječnju ove godine omogućio Googleovu značajku Circle to Search, što je bilo ekskluzivno dostupno samo još uz telefone iz Pixel 8 serije, a kasnije se zaokruživanjem po ekranu moglo doći do informacija i na starijim Samsungovim modelima S-serije.

Prije nekoliko dana predstavljeni novi Samsung Galaxy Z Flip6 i Z Fold6 također su dobili Googleovu značajku Circle to Search. Pronađete li nešto na internetu, na fotografiji iz galerije ili vidite uživo ispred sebe (samo pokrenite kameru) dovoljno je taj detalj zaokružiti prstom na ekranu te će se bez mijenjanja aplikacije nekoliko trenutaka kasnije na ekranu pojaviti traženi detalj.

blank
izvor: Google blog

Želite li pozvati taksi koji je upravo prošao pored vas samo ga fotkajte, ako želite saznati gdje su i po kojoj cijeni kupljene cipele kod djevojke pored vas u tramvaju ili gdje pronaći istu bravu za vrata koja je pukla u dnevnoj sobi iskoristite Googleov servis.

Od sada Circle to Search pomaže u učenju složenijih tema kao što su simbolička matematika i skeniranje crtičnih kodova i QR kodova na vašem zaslonu.

Dodatno, novi sklopivi telefoni dobili su mogućnosti prevođenja i pomoć za domaću zadaću za rješenje niza problema iz fizike i matematike.

Gemini, Googleova aplikacija na Android telefonima, uz pomoć osobnog AI pomoćnika omogućuje da jednostavno učite o svijetu oko sebe, pronaći će prave riječi i generirati slike u hodu. Budući da je Gemini duboko integriran s Googleovim aplikacijama može vam pomoći da poduzmete radnje na Gmailu, Dokumentima, Kartama, Disku itd.

S novom Galaxy Z serijom Gemini će uskoro davati relevantne prijedloge na temelju onoga što je na vašem zaslonu. Samo prijeđite prstom po kutu zaslona ili recite “Hey Google” da biste aktivirali Gemini.

blank
izvor: Google blog

Ako gledate nešto na YouTubeu pojavit će se prijedlog “Pitaj o ovom videu”. Veliki zaslon Galaxy Z Folda6 posebno je koristan za multitasking. Uskoro ćete, kada budete gledali video, moći prikazati Gemini i pomicati ga za iskustvo podijeljenog zaslona.

Aplikacija Gemini na Androidu trenutno je dostupna na 29 jezika u više od 200 zemalja. Ova ažuriranja serije Galaxy bit će dostupna u nadolazećim mjesecima.

Samsung je predstavio dva nova pametna sata Watch Ultra i Watch7, s najnovijom verzijom Wear OS 5. To su prva dva sata s novim OS-om koja će uz Wear OS 5 dobiti poboljšane performanse i trajanje baterije.

blank
Samsung Galaxy Watch Ultra i Watch7, Wear OS 5, izvor: Google blog

Samsungova nova linija Galaxy Watcha nudi napredne mogućnosti praćenja zdravlja uključujući praćenje brzine rada srce i nadzor spavanja te personalizirano zdravstveno iskustvo kao i pristup širokom rasponu aplikacija na Google Playu.

Još jedna novost iz Googlea, koju je Samsung implementirao na GalaxyZ Fold6 je da će pretplatnici YouTube TV-a sadržaje moći gledati u multiviewu uživajući u do četiri različita streama u isto vrijeme. Možete birati između unaprijed odabranih kombinacija nogometa, vijesti, vremena i simultanih sportskih događaja.