Pogledajte koliko je truda uloženo u projekt Olimpijskih igara u Parizu

blank

Samsung ima gotovo 40-godišnju tradiciju partnerstva s Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama te doprinosi transformaciji olimpijskog i paraolimpijskog iskustva

Od trenutka kada se Samsung prvi put pojavio kao lokalni sponzor Olimpijskih igara u Seulu 1988. i postao svjetski partner na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998. tvrtka je rasla sa svakim olimpijskim izdanjem.

Ove se godine obilježava 14. put da Samsung služi kao službeni Partner za komunikacijsku i računalnu opremu, a u bliskoj suradnji s MOO-om Samsung je tijekom godina predstavio mnoge inovacije.

Prvi Call Home program predstavljen je 1998. godine te je za gotovo 2500 natjecatelja omogućio da sportaši besplatno zovu svoje obitelj kući, još dok je pristup mobilnim telefonima bio ograničen.

Aplikacija Wireless Olympic Works (WOW), prva službena olimpijska informacijska usluga na mobilnom telefonu, postala je dostupna javnosti u Vancouveru 2010. pružajući obožavateljima najnovija ažuriranja za vrijeme Igara izravno na njihove mobilne telefone.

blank

Aplikacija WOW razvila se u potpuno multimedijsko iskustvo na OS-u pametnog telefona, uključujući Android, a u Riju je 2016. postala najčešće preuzimana aplikacija za Olimpijske igre u povijesti, s više od sedam milijuna preuzimanja i više od jedne milijarde pregleda iz cijelog svijeta.

Uz poticanje mobilnih inovacija Samsung je također pridonio načinu na koji se sportaši i osoblje povezuju i komuniciraju tijekom Igara. Od Nagana 1998. Samsung je sportašima i osoblju opskrbio ukupno više od 120.000 mobilnih proizvoda.

Nastavno na ovaj trend, ove godine svečanost otvaranja i jedriličarsko natjecanje koriste više od 250 Galaxy telefona instaliranih na 85 brodova, za što je trebalo više od 360 dana testiranja, a u testiranju je sudjelovalo više od 100 Samsung stručnjaka.

blank

blank

Najveći izazov je bio kretanje brodova jer se očekivana pokrivenost mrežom neprestano mijenja s valovima tako da su stručnjaci ove južnokorejske tvrtke morali osigurati da nema praznina kako bi osigurali potpunu pokrivenost.

Zasebno je proučavana svaka antena kako bi se procijenio točan domet, a kao tehnološki partner Samsung se oslonio na Curwb tehnologiju koja povezuje brodski relej s obalom.

Ove godine u Parizu Galaxy tehnologija i 5G povezivost omogućuju obožavateljima da budu bliže akciji nego ikad prije. Pogledajte video iza kulisa koji pokazuje koliko je truda uloženo u ovaj projekt: