WhatsApp razvija novu značajku

blank

Značajka će omogućiti reakcije dvostrukim dodirom na poruku, a za sada je dostupna samo za Android beta korisnike

Za sada se ne zna kada će korisnicima WhatsAppa biti dostupna gesta dvostrukog dodira na poruku, a dolazi iz Meta ekosustava – već dugo vremena korisnici Instagram DM poruka mogu na taj način uzvratiti svoju reakciju na fotografije, videozapise i GIF-ove izravno sa zaslona preglednika medija, piše wabetainfo.

Omogućit će to učinkovitiji način izražavanja emocija putem emojija i odgovaranja na multimedijski sadržaj bez vraćanja na prikaz chata. WhatsApp je usredotočen na razvoj dodatnih alata kako bi korisnici brže reagirali na poruke, a može se vidjeti u najnovijem ažuriranju WhatsApp beta za Android 2.24.16.7, koje je dostupno u Google Play trgovini.

blank
izvor: wabetainfo

Osim što će značajno ubrzati proces reakcije korisnici će još praktičnije brzo moći izraziti svoje osjećaje. Značajka reakcije dvostrukim dodirom osmišljena je kako bi uštedjela vrijeme i poboljšala komunikaciju putem zadanog emojija srca.

Korisnici će morati otvoriti ladicu za reakcije samo kada žele reagirati emotikonom drugačijim od zadanog emotikona srca. Opcija za onemogućavanje ove značajke trenutno nije planirana i može uzrokovati neugodnosti za neke korisnike koji bi mogli slučajno reagirati na stare poruke dok se kreću kroz svoju povijest razgovora.