Rast isporuka pametnih telefona Samsung

blank

Samsungov mobilni odjel za drugo tromjesečje predviđa povećanje isporuka pametnih telefona, a cilj je proširiti prodaju sklopivih uređaja

U drugom kvartalu ove godine prodaja Samsungovih odjela Mobile eXperience (MX) i Networks porasla je 7 posto na godišnjoj razini, na 27,4 bilijuna KRW (19,9 milijardi dolara), dok je operativna dobit pala za 26,6 posto na 2,2 bilijuna KRW.

Isporuke pametnih telefona porasle su 18,9 posto na 54 milijuna jedinica, a tableta 16,7 posto na 7 milijuna. Prosječna cijena za pametne telefone porasla je za 7,7 posto na 279 dolara. Potpredsjednik Samsunga MX Daniel Araujo ističe da je mobilna jedinica zabilježila dvoznamenkastu profitabilnost u prvih šest mjeseci 2024.

Araujo očekuje da će ukupna potražnja za pametnim telefonima u drugoj polovici 2024. godine porasti (iz godine u godinu), a premium segment bit će potaknut rastućom potražnjom za AI-jem i lansiranjem novih modela.

“Cilj nam je proširiti prodaju sklopivih uređaja, gdje smo, osim njihove poboljšane konkurentnosti proizvoda, primijenili Galaxy AI iskustvo prilagođeno faktoru forme”, izjavio je Araujo dodajući da su uređaji značajno poboljšali osnovne performanse, uključujući izdržljivost, trajanje baterije i kameru u usporedbi s ranim modelima.

Također se predviđa porast potražnje za proizvodima ekosustava, uključujući tablete, pametne satove i pametno prstenje, prenosi Mobile World Live.

Na razini grupe, neto dobit skočila je više od pet puta na 9,8 bilijuna KRW, uz rast prihoda od 23,5 posto na 74,1 bilijuna KRW. Rast je bio predvođen poslovanjem čipova, koje se povećalo za 94 posto na 28,6 trilijuna KRW. Troškovi istraživanja i razvoja porasli su 10,9 posto na 8,1 trilijuna KRW.