Iz Barcelone točno na vrijeme – Huawei predstavio nove satove

blank

Huaweijevi pametni satovi iz serije GT su oduvijek imali ono nešto dodatno, a to je bio njihov stil, uz dugo trajanje baterije

Niti ovaj put Huawei nije iznevjerio – predstavili su lijepe pametne satove, trajanje baterije sada je još nešto i duže, a titan kao materijal oduševit će sve koji traže kvalitetu i izdržljivost. Uz nove satove se možete pripremati i za sljedeće Olimpijske igre u Los Angelesu 2028.

Predstavljeni su u Palau Sant Jordi u Barceloni, u areni u kojoj su se 1992. održale Ljetne Olimpijske igre. Na događaj su stigli Pamela Reif i Mo Farah, ambasadori s kojima smo se u Barceloni družili i prošle godine.

Nova Huawei Watch GT 5 serija dolazi u tri veličine kućišta (41 mm, 42 mm i 46 mm) tako da će svaka ruka pronaći nešto za sebe, a najavljen je i dolazak zelene (Fairway Green) verzije sata Huawei Watch Ultimate.

blank

Početni model je Huawei Watch GT 5 i dolazi u verzijama od 41 mm i 46 mm, pri čemu se uz veličinu ekrana razlikuju i prema trajanju baterije od 14 odnosno 7 dana. U praksi novi satovi nude za jedan dan duže trajanje baterije u odnosu na prethodnika Huawei Watch GT 4.

Veći model ima ekran promjera 1,43 inča, rezoluciju 466 x 466 piksela, uz 326 ppi dok 41 mm veliko kućište nudi ekran od 1,32 inča, istu rezoluciju AMOLED ekrana te nešto veću gustoću piksela od 352 ppi.

Glavna boja kod modela od 46 mm je plava Blue Woven i predstavlja pravo remek djelo, uz vanjski finiš koji se brusi oko 10 dana, a pri tome se koriste razne tehnike poliranja pa i dijamantna. Plavi kompozitni remen pleten od fluoroelastomera i detalji plave boje na rubu ekrana komplementarni su. Sat odaje dojam kvalitete u svakom pogledu, a remen se vrlo lako može promijeniti, doslovno u sekundi.

blank

Ženski dio publike vjerojatno će teško odoljeti modelima od 41 mm jer uz okrugli dizajn, izradu od čelika i predivnu krunicu savršeno se uklapa remen koji može biti od bijele kože, postoji i u zlatnoj Gold Milanese boji te vjerojatno savršenstvo koje nudi trodimenzionalni prizma remen. Sat dolazi u crnoj i plavoj boji (46 mm) te u bijeloj, zlatnoj i plavoj boji za 41 mm.

Bezvremenski dizajn nastavlja se i na Huawei Watch GT 5 Pro modelima koji dolaze s izradom od titana, imaju safirno staklo iznad ekrana, a omogućuju i ronjenje do 40 metara dubine. Veličine u kojima dolazi Pro verzija su 42 mm i 46 mm. Pro model s 46 mm promjera dolazi u crnoj i titan boji, a 42-milimetarski u dvije verzije bijele boje.

blank

Novi satovi se ističu 40 posto boljom preciznošću praćenja rute (u odnosu na Watch GT 4), računanje udaljenosti je 30 posto točnije dok je za 20 posto povećana točnost tempa. Nove su boje za navigiranje na satu prilikom vanjskih aktivnosti, način trčanja je unaprijeđen, a podaci se između sata i aplikacije Huawei Health sinkroniziraju u stvarnom vremenu. Aplikacija je dostupna i kroz Samsungovu trgovinu s aplikacijama, a može se koristiti na Android i iOS te Huawei EMUI operativnim sustavima.

Korisnici mogu sat uz Harmony OS 5.0 s većim ikonama i debljim fontom koristiti za više od 100 različitih vježbi u unutarnjem i vanjskom prostoru, uz komunikaciju preko instant poruka kao što su Viber i WhatsApp sada se može koristiti kompletna QWERTY tipkovnica koja podržava 20 jezika (hrvatski nije podržan).

blank

blank

Novost je kod Pro modela golf način u kojem se nudi 15.000 tečajeva, s prikazanim 3D panoramskim mapama, a i trčanje je dodatno unaprijeđeno s pretpregledom rute i informacijama na karti u stvarnom vremenu. Pro modeli mogu mjeriti ECG tako da je i to dobra nadogradnja.

U Barceloni je najavljen nasljednik Huawei Watch D modela poznat po naprednim medicinskim značajkama kao što je mjerenje krvnog tlaka, što će zamijeniti veliki tlakomjer. Sat je do sada prodan u milijun primjeraka, a ima medicinske certifikate.

blank
Huawei Watch D

Novi model Huawei Watch D2 mjeri krvni tlak, što je bitna stvar jer podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako je hipertenzija globalni problem s kojim se suočava više od 30 posto ljudi starijih od 30 godina.

D2 može automatski nadzirati krvni tlak i otkucaje srca, ima ugrađenu mikro pumpicu od 40 kPa. Nešto je manjih dimenzija od modela Watch D koji mjeri 51 mm dok je D2 48 mm, a širina mu je 26,5 mm (3,5 mm uži). Nešto je i tanji – 13,2 mm.

Istovremeno, povećan je ekran s 1,64 na 1,82 inča, a dolazi u crnoj i bijeloj boji. D2 omogućuje kompletan monitoring zdravlja direktno na ruci, uz mjerenje temperature, praćenje stresa i spavanja te zasićenosti kisika u krvi. Baterija traje do 6 dana.

Korisnici svih novih satova predstavljenih u Barceloni imat će mogućnost korištenja novih značajki kroz aplikaciju Huawei Health+ koja omogućuje dodatne vježbe disanja, podržano je meditiranje te planiranje kako uz pilates ostati fit, uz Pamelu Reif. Za trčanje će podršku dati Mo Farah.

Svaki korisnik može iskoristiti tri mjeseca besplatnog perioda nakon čega se za relaksiranje i naprednije treniranje, kako bi se lakše potrošile suvišne kalorije, naplaćuje 7,99 eura mjesečno (odnosno 59,99 eura godišnje, što je niže od ostalih sličnih servisa). Dobit ćete i pristup glazbi za opuštanje te 9 umjesto uobičajenih 5 vježbi disanja.

blank blank blank

blank blank