Apple Intelligence na iPhoneu

blank
foto: Apple

U ovom trenutku se umjetna inteligencija na Appleov način ne može koristiti u Europskoj uniji, ali postoje načini

Appleov sustav osobne inteligencije pomaže u komunikaciji, radu i izražavanju. Generativni modeli se kombiniraju s osobnim kontekstom korisnika kako bi se pružile korisne informacije. Istovremeno se štiti privatnost korisnika.

Apple Intelligence će korisnicima iPhonea biti dostupan u beta verziji s iOS-om 18.1 u listopadu 2024. kada jezik vašeg uređaja i Siri jezik budu postavljeni na podržani jezik. Možete zatražiti aktivaciju Apple Intelligencea nakon ažuriranja vašeg telefona na iOS 18.1.

U Postavkama dodirnite Apple Intelligence & Siri, zatim dodirnite Pridružite se listi čekanja Apple Intelligence. Apple Intelligence bi trebao biti dostupan za aktivaciju u roku od nekoliko sati od pridruživanja listi čekanja, iako vrijeme čekanja može varirati.

blank
foto: Apple

Podržani uređaji za Apple Intelligence su iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Čim vaš uređaj bude spreman primit ćete obavijest za aktivaciju, a uređaj mora imati najmanje 4 GB slobodne memorije.

Bitno je da su jezik uređaja i Siri jezik postavljeni na engleski jezik. Apple Intelligence će u početku biti dostupan na engleskom (SAD) u većini regija diljem svijeta. U prosincu će Apple Intelligence dodati podršku za engleski (Australija), engleski (Kanada), engleski (Novi Zeland), engleski (Južna Afrika) i engleski (UK).

Tijekom sljedeće godine Apple Intelligence proširit će se na više jezika, poput kineskog, engleskog (Indija), engleskog (Singapur), francuskog, njemačkog, talijanskog, japanskog, korejskog, portugalskog, španjolskog, vijetnamskog i drugih.

blank
foto: Apple

Dok se korisnik nalazi u Europskoj uniji Apple Intelligence neće raditi ako ste u EU. Ako putujete izvan EU-a Apple Intelligence će raditi kada su jezik vašeg uređaja i Siri jezik postavljeni na podržani jezik.

Apple Intelligence kroz iOS 18.1 donosi alate za pisanje, čišćenje u fotografijama, stvaranje film uspomena u Photos, pretraživanje prirodnog jezika u fotografijama, sažetke obavijesti. Moći će se koristiti i smanjite prekide te usredotočite se, inteligentni prodor i utišavanje u fokusu, prioritetne poruke u pošti, pametan odgovor u pošti i porukama, sažeci u pošti i porukama.

Uz novi izgled i osjećaj, prirodniji glas Apple Intelligence donosi poboljšanja Siri uključujući poznavanje proizvoda, otpornije rukovanje zahtjevima, mogućnost tipkanja u Siri itd.