Grand Turismo Adventures – pogledajte 25 super sportskih automobila

blank

Najbolji od najboljih, ali i vrlo rijetki super automobili privukli su u centru Stare Ljubljane oktanske ljubitelje te veliki broj prolaznika

Poput Batmana, točno u podne, popraćen zvonima obližnje crkve, stigao je u strogi centar Ljubljane crni KTM X-BOW GT-XR Limited edition 1/100 (batmobile), a uz taj nekoliko stotina tisuća eura vrijedan super automobil prostor su zauzela još 24 automobila.

Organizator je omogućio da se na jednom mjestu vide i dožive najskuplji i najrjeđi supercars poput Aston Martin DBS Superlegera coupe, Lamborgini Aventador, Lamborgini Huracan Performante, Mercedes SLS AMG, Porsche 911 GT3 RS (992) i mnogi drugi.

blank

Zvuk snažnih benzinskih motora bio je prava rapsodija za uši, a boje automobila lijepo su se uklopile u okruženje glavnog slovenskog grada koji leži na rijeci Ljubljanici. Događaj je održan u organizaciji Grand Turismo Adventures koji okuplja ljubitelje sportskih automobila i dobre hrane te druženje istomišljenika.

Automobili su super atraktivni i kao takvi prava atrakcija za stanovnike grada i posjetitelje Ljubljane, koji su se s automobilima mogli slobodno fotografirati… Snimljeno je tijekom nedjeljnog dana najmanje nekoliko tisuća selfija, a atmosferu možete vidjeti na Instagram profilu Grand Turismo Adventures.

blank

blank blank

Automobili nisu namijenjeni samo za gledanje te su gradski asfalt zamijenili najljepšim slovenskim serpentinama – kolona je krenula na Strmu Reber prema Osilnici i na kraju su završili u gradu Ribnici, gdje ih je pored Ribniškog dvorca dočekalo barem pola oduševljenih stanovnika ovog grada. Uz šampanjac i dobru hranu događaj je doživio svoj vrhunac.

Organizator događaja Andrej Grdiša iz Ljubljane kaže kako neki automobili nisu samo prijevozno sredstvo nego su, po njegovom mišljenju, prava umjetnička djela i kao takvi lijepo se uklapaju u povijesne gradske jezgre i gradove.

Cilj organiziranja ovakvih događaja je podignuti automobilističku kulturu na najviši mogući stupanj i odagnati predrasude šire javnosti da su svi ljubitelji automobilizma divljaci koji se ne znaju ponašati na cesti. Žele organizirati najbolja moguća iskustva za vozače automobila, a ako razvesele i ostale ljude – još bolje.

 

blank blank blank

blank blank blank blank

blank

blank

blank

blank blank blank blank blank blank blank blank