Doživite Lexus bez sjedanja za upravljač automobila

blank

Gosti u ovom multifunkcionalnom društvenom prostoru upoznaju Lexus kroz dizajn, modu, kulturu i tehnologiju, a prvi takav prostor otvoren je u Tokiju

Japanski proizvođač premium vozila prije više od deset godina osmislio je posebni prostor Intersect By Lexus, gdje kroz razne doživljaje posjetitelji mogu doživjeti Lexus. Lokacija nije slučajno odabrana – koliko god je ovaj japanski megagrad tehnološki napredan on je i dalje unatoč svim suvremenim čudima tehnologije zadržao duh japanske tradicije.

Prostor Intersect By Lexus – Tokyo gostima nudi osjećaj Lexusa i životnog stila koji on utjelovljuje. Dizajn prostora potpisuje japanska dizajnerska tvrtka Wonderwall. Prostor se proteže na dva kata gdje su se smjestili kafić, garaža koja može funkcionirati i kao galerija, trgovina i bistro.

U interijeru ovog prostora mogu se jasno vidjeti pojedini motivi koje nalazimo i u samim vozilima. Primjerice, zadivljujući drveni perforirani zaslon koji prekriva pročelje nalikuje na prepoznatljivu Lexusovu vretenastu rešetku dok skladno zaobljene linije i užljebljene površine unutar trgovine odjekuju aerodinamičnim oblicima trkaćih automobila tvrtke.

blank

Jedan od zidova prekriven je pravim dijelovima automobila Lexus obojanim u bijelo, a ovu kompoziciju sastavio je sam Katayama u tvornici Lexus stojeći na vrhu ljestava. Počast takumi majstorima, odnosno takumi filozofiji odali su tako da trgovina na prvom katu prodaje samo proizvode japanskih obrtnika – od savršeno tkanih šalova do ručno glazirane keramike.

Velik dio ovog mjesta posvećen je okusima. Hrana, ali i kava, u ovom su prostoru “must” i nešto što obavezno morate probati. Svakih nekoliko mjeseci Intersect By Lexus ima novog partnera, što posjetiteljima omogućuje da probaju više vrsta kave koje dolaze iz raznih pržionica diljem Japana.

U prostoru se nalazi i multinamjenska garaža, koja u pravom smislu te riječi služi kao veliki izložbeni prostor; i to ne samo za automobile! Osim što u garaži možete vidjeti neke Lexusove modele automobila garaža služi kao mjesto gdje se održavaju predavanja i radionice, ali i razne izložbe.
Osim u Tokiju, Lexus je ovakve prostore imao i u New Yorku te Dubaiju, no oba su mjesta, nažalost, zatvorena.