MagicOS 9.0 uz AI unaprjeđuje korisničko iskustvo s pametnim telefonima

blank

Honor je predstavio svoj najnoviji operativni sustav te donosi poboljšane funkcije asistenta Yoyo i uvodi novu liniju pod nazivom MagicLM

Kroz najnoviji operativni sustav MagicOS 9.0, koji koristi umjetnu inteligenciju (AI), Honorov digitalni asistent Yoyo unaprijeđen je u još snažnijeg AI Agenta. Osim toga, Honor je pokrenuo i trgovinu aplikacijama za AI Agenta, čime postavlja temelje za novu eru inteligentnih iskustava kroz integraciju različitih uređaja i platformi.

„U Honoru uvijek zagovaramo pristup usmjeren na korisnika, gdje je njihovo osnaživanje ključan element naših AI inovacija. Od lansiranja Magic Livea u prosincu 2016., preko integracije AI-ja na razini platforme s MagicOS-om 7.0 u siječnju 2022., do MagicOS-a 8.0, koji je revolucionirao interakciju između čovjeka i uređaja, Honor je uvijek bio predvodnik AI inovacija usmjerenih na čovjeka“, izjavio je George Zhao, izvršni direktor Honor Device Co.

Predstavljanjem MagicOS-a 9.0, koji uvodi prvi AI agent za višestruke aplikacije u industriji, potvrđuje se HONOR-ova predanost korištenju AI-ja za unapređenje operativnog sustava i stvaranje inovativnih, ciljano vođenih interakcija.

MagicLM sastoji se od specijaliziranih jezičnih modela (LLM) koji mogu prilagoditi svoju snagu prema trenutnim potrebama korisnika, omogućujući tako optimalnu ravnotežu između performansi i energetske učinkovitosti.

Iako novi model s tri milijarde parametara ima manji broj parametara od prethodnog modela sa sedam milijardi, on nudi značajna poboljšanja u učinkovitosti i performansama. Naime, novi model troši 80 % manje energije, učitava sadržaj 77 % brže te može generirati tekst 500 % brže, uz smanjenje korištenja ROM-a i RAM-a za 1,8 GB odnosno 1,6 GB.

Istovremeno, Honor je najavio razvoj glasovnog asistenta Yoyo ili AI Agenta. Yoyo razumije što ljudi govore i može prepoznati slike, uči kako korisnici koriste telefon i pamti njihove navike, prepoznaje što korisnici žele i može odlučiti što treba učiniti te, u konačnici, pomaže u korištenju različitih aplikacija na telefonu.

Na primjer, korisnik može jednostavno reći Yoyou da naruči toplu kavu s mlijekom. Yoyo će potom, poput pravog asistenta, prepoznati zahtjev, otvoriti aplikaciju za dostavu, naručiti kavu iz omiljenog kafića i potvrditi plaćanje, čime pojednostavljuje cijeli proces.

blank

Osim novog AI agenta, Honor je također unaprijedio Magic Portal i Magic Capsule. S MagicOS 9.0, Magic Portal omogućuje korisnicima jednostavno pregledavanje objekata i brzo razumijevanje teksta i slika bez potrebe za aktiviranjem uređaja. Ovaj sustav sada može točno prepoznati što korisnici žele i pružiti preciznije preporuke.

Unaprijeđena verzija Magic Capsule proširuje svoje mogućnosti, obuhvaćajući sada raznolike svakodnevne scenarije, kao što su rezervacija letova, naručivanje vožnje, brza dostava hrane, gledanje
filmova i igranje igara.

MagicOS 9.0 dolazi i s funkcijom AI Deepfake Detection, značajno poboljšavajući sigurnost i štiteći korisnike od potencijalnih prevara dok novi MagicRing donosi značajne nadogradnje u području povezivosti.

Što se tiče performansi, MagicOS 9.0 prošao je sveobuhvatnu rekonstrukciju i optimizaciju, omogućujući rad s više zadataka bez zagrijavanja, dok je iskustvo aplikacije poboljšano za više od 70%.

Što se tiče dizajna, MagicOS 9.0 donosi nove uzbudljive i kreativne tehnologije kao što su MagicColor, MagicFilm i MagicView omogućujući korisnicima da uživaju u personaliziranim temama s više od 600 opcija boja.

Osim toga, korisnici imaju mogućnost prilagodbe animacija i zvučnih efekata, a Honor je također temeljito integrirao AI u aplikacije na razini sustava. Omogućio je tako učinkovite i praktične mogućnosti za obradu slika i teksta pa su tu i funkcije kao što su AI Gallery, AI Eraser, Face Restoration i AI Image Expansion.